Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 05:46

Πτωτικά για τέταρτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την απροσδόκητη αύξηση του δανεισμού και των τόκων καταθέσεων στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου, την Κίνα.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας του κόσμου που θεωρεί την Κίνα την κυριότερη αγορά της, υποχώρησαν 1,5%. Απώλειες 2,5% σημείωσαν οι μετοχές της Rio Tinto της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο. Οι μετοχές της Canon Inc., της ιαπωνικής κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών που πραγματοποιεί περίπου το 80% των εσόδων της εκτός χώρας, υποχώρησαν 2,2%. Πτώση 2,5% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 1% φθάνοντας στις 128,52 μονάδες στις 9:48 π.μ. στο Τόκιο οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Οκτωβρίου. Ο δείκτης ολοκλήρωσε την εβδομάδα που πέρασε έβδομη εβδομαδιαία άνοδο, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα από το 2006, εν μέσω εικασιών ότι η αύξηση των εταιρικών κερδών θα εξισορροπήσει τα προβλήματα από την κρίση χρέους στην Ευρώπη, τα μέτρα περιορισμού του πληθωρισμού ακινήτων στην Κίνα και τις εικασίες για τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 2,2%, στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 0,5%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1,4% και στη Νέα Ζηλανδία απώλειες 0,6% σημείωσε ο NZX 50 Index.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1,6%, τις μεγαλύτερες από τις 19 Αυγούστου, εν μέσω ανησυχιών ότι οι τράπεζες θα εξαναγκαστούν να αγοράσουν τοξικές υποθήκες και μετά την πρόβλεψη της Apple Inc. για χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κέρδη.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές μετά την αύξηση των επιτοκίων έτους από την Κίνα και των επιτοκίων καταθέσεων κατά 25 μονάδες βάσης, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού για πρώτη φορά από το 2007. Οι αξιωματούχοι προσπαθούν να περιορίσουν τον δανεισμό στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε 4,3% κλείνοντας στα 79,49 δολ. το βαρέλι χθες στη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη πτώση από τις 4 Φεβρουαρίου. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του αλουμίνιου και του χαλκού απώλεσε 2,1% χθες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 7 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα