ΔΙΕΚΑΤ : Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών το εννεάμηνο

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2002 12:53

Σημαντική άνοδο σημείωσαν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας ΔΙΕΚΑΤ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2002 έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, σε επίπεδο ομίλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 60,7% φθάνοντας στα 75,89 εκατ. ευρώ έναντι 47,24 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2001.

Τα προ φόρων και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη σε επίπεδο ομίλου σημείωσαν αύξηση 25,5% φθάνοντας τα 3,66 εκατ. ευρώ έναντι 2,9 εκατ. ευρώ που πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας σημείωσε αύξηση 8,4% και ανήλθε σε 41,0 εκατ. ευρώ έναντι 37,8 εκατ. ευρώ του 2001 και τα κέρδη σημείωσαν μείωση 12%, αφού διαμορφώθηκαν στα 3,12 εκατ. ευρώ έναντι 3,53 εκατ. ευρώ το 2001.

Η μείωση των κερδών σε επίπεδο εταιρείας και η θετική μεν αλλά μικρότερη αύξηση κύκλου εργασιών σε σχέση με αυτή σε επίπεδο ομίλου οφείλεται, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στις διεργασίες απόσχισης του κατασκευαστικού κλάδου και της εισφοράς του στην Μοχλός.

Πιο συγκεκριμένα, ως γνωστόν η ΔΙΕΚΑΤ και η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ εισέφεραν τους κατασκευαστικούς κλάδους στη ΜΟΧΛΟΣ, ώστε η ΜΟΧΛΟΣ να αποκτήσει το πτυχίο της νέας ανώτατης 7ης τάξης του ΥΠΕΧΩΔΕ. Εναντι της εισαφοράς αυτής η ΔΙΕΚΑΤ συμμετείχε στο νέο σχήμα σε ποσοστό 13,24%.

Παράλληλα η ΔΙΕΚΑΤ δημιούργησε μία νέα θυγατρική, τη ΔΙΕΚΑΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, η οποία αναμένεται σύντομα να πάρει της νέας 6ης τάξης του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ετσι η μητρική αποκτά μερίδιο σε ένα μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο 7ης τάξης τάξης με εξαιρετικές προοπτικές, αλλά ταυτόχρονα μέσω της θυγατρικής της «ΔΙΕΚΑΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» σχεδιάζει την επιτυχημένη παρουσία της σε όλο το φάσμα δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Επιπλέον, η μητρική ΔΙΕΚΑΤ έχοντας συσσωρευμένη εμπειρία και άρτια τεχνογνωσία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στον ιδιωτικό τομέα.

Οπως προκύπτει από την ανάλυση την ανάλυση των μεγεθών σε επίπεδο ομίλου και σε επίπεδο μητρικής, η συμμετοχή των θυγατρικών και κυρίως των εταιρειών του εξωτερικού στον κύκλο εργασιών είναι της τάξης του 46%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα