Γ. Ανωμερίτης: Καμία αλλαγή στη χωροθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 20:07

«H χωροθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης δεν πρόκειται να μεταβληθεί ούτε να αλλάξει χρήση ποτέ, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Εργοδοτικών Επιχειρήσεων Ναυπήγησης και Επισκευής Πλοίων και των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, επεσήμανε ότι «ο ΟΛΠ Α.Ε. με την ίδρυση ειδικής θυγατρικής εταιρείας για τα θέματα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Πειραιά την ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. δημιούργησε το φορέα εκείνο της ανάπτυξης και του στρατηγικού σχεδιασμού για τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων συμπεριλαμβανομένου και του ΟΛΠ ΑΕ. Η ΝΑΥΣΟΛΠ ΑΕ η οποία τώρα οργανώνεται αποτελεί ελπίδα προοπτικής για τη Ζώνη, αν όλοι συνεννοηθούμε σε κοινούς στόχους».

Ξεκαθάρισε ακόμη και προς τις δύο πλευρές ότι αμέσως μετά την πλήρη λειτουργία της, εργοδότες και εργαζόμενοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στο διοικητικό της συμβούλιο, ενώ μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο επιχειρήσεις και φορείς της Ζώνης. Οι χώροι ναυπηγοεπισκευής παραμένουν περίπου ισοδύναμοι.

Στις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ηλεκτρικό Σταθμό και στην συνέχεια έκαναν πορεία προς το κτήριο του ΟΛΠ.

Τα σωματεία της Ζώνης με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν την «απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, καθ' υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κλείσει για 15 χρόνια το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, από τις δεξαμενές του οποίου εξαρτώνται άμεσα οι δουλειές που θα μπουν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και την απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠ να αλλάξει τη χρήση του μόλου της ΔΕΗ σε Car terminal και να κλείσει τις δεξαμενές Βασιλειάδη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα