Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 05:53

Πτωτικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών εν μέσω εικασιών ότι οι τραπεζικοί κανόνες θα γίνουν πιο αυστηροί και καθώς η Κίνα ανακοίνωσε οικονομικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο ιαπωνικής τράπεζας, απώλεσαν 1,3% μετά τη δήλωση του προέδρου του Financial Stability Board, Mario Draghi, ότι οι αρμόδιοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τις ρυθμίσεις μεγαλύτερων δανειστών. Απώλειες 5,9% σημείωσαν στη Νότια Κορέα οι μετοχές της Hana Financial Group Inc. μετά την πώληση μετοχών από την Temasek Holdings Pte. Με έκπτωση. Βουτιά 7,1% έκαναν οι μετοχές της Central Japan Railway Co., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας σιδηροδρόμων της Ιαπωνίας από πλευράς πωλήσεων, εν μέσω εικασιών ότι η εταιρεία θα αντλήσει κεφάλαια για να κατασκευάσει νέα σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Τόκιο και Ναγκόγια.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στις 129,66 μονάδες στις 11:03 π.μ. στο Τόκιο, διευρύνοντας τις απώλειες των πέντε ημερών στο 1,9%. Περίπου επτά μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε έξι που σημείωναν πτώση μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη. Ο τελευταίος έκλεισε έβδομη εβδομάδα ανόδου την εβδομάδα που πέρασε, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα κερδών από το 2006, εν μέσω εικασιών ότι η ανάπτυξη των εταιρικών κερδών θα εξισορροπήσει τα προβλήματα από την κρίση χρέους στην Ευρώπη, και τα βήματα της Κίνας να μειώσει τον πληθωρισμό στις τιμές ακινήτων και των ανησυχιών για τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,2%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,4% και στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε 0,1%. Αντιθέτως άνοδο 0,4% σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,1% εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα διοχετεύσει περισσότερα κεφάλαια στην οικονομία. Στο Μπεζ Βιβλίο της η Fed είπε ότι η αμερικανική οικονομική ανάπτυξη έδειξε κάποιο σημάδι επιτάχυνσης τον μήνα που πέρασε, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι θα αυξήσει τις αγορές κυβερνητικού ελλείμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα