ΝΔ: Ανεπίτρεπτα λάθη στη δημοσιονομική προσαρμογή

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 11:21

Ανεπίτρεπτα λάθη στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής και ατολμία χρεώνει στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των τελικών στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού κατά το εννεάμηνο.

Όπως αναφέρει, επιβεβαιώνεται η αναποτελεσματικότητα του ακολουθούμενου μείγματος οικονομικής πολιτικής. «Οι καθυστερήσεις στην προώθηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών», συμπληρώνει, «καθιστούν το μείγμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αναποτελεσματικό και επιζήμιο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

O αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να προβαίνει σε λογιστικές ακροβασίες, που αποδυναμώνουν τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και συρρικνώνουν τις προοπτικές ανάταξης της οικονομίας».

Υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη αλλαγής του μείγματος οικονομικής πολιτικής, ώστε να επιτευχθεί ο απαιτούμενος συγκερασμός βιώσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής και ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι «δυστυχώς τέτοια δείγματα γραφής δεν υπάρχουν ούτε στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2011, προσχέδιο που περιλαμβάνει πρόσθετους φόρους και νέες περικοπές, μεγαλύτερες θυσίες, ακόμη και από εκείνες του 2010, για μισθωτούς και συνταξιούχους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα