Γ.Καπελέρης: Εχουν επιβληθεί πρόστιμα 3,2 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 12:21

Πρόστιμα συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ έχουν επιβληθεί το εννεάμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι που είχαν επιβληθεί πρόστιμα και φόροι ύψους 1,1 δισ. ευρώ, σημείωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τρίπολη, σε ενημερωτική εκδήλωση για το νέο φορολογικό νόμο την οποία οργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

«Αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει και η διαδικασία της περαίωσης, άρα μιλάμε για έσοδα τα οποία θα προέλθουν από φοροδιαφυγή. Θα πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση προσωπικού για να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις στις νέες χρήσεις και όχι σε χρήσεις παλαιότερων ετών», επεσήμανε ο κ. Καπελέρης και τόνισε την ανάγκη ενός «Καλλικράτη» και για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καθώς όπως είπε, αποδίδουν καλύτερά ισχυρές μονάδες, παρά διασπαρμένες. «Η συγκέντρωση όλων των υπαλλήλων σ’ ένα σημείο», εκτίμησε, «θα προσδώσει νέα δυναμική στην υπηρεσία και θα βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες”.

O ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ χαρακτήρισε το νέο φορολογικό νόμο ως «μεγάλο νομοθέτημα με πολλούς αποδέκτες, με δίκαια κατανομή φορολογικών βαρών και μια σειρά διαδικασιών για τη διασφάλιση της πληροφορίας, όσον αφορά το υπουργείο Οικονομικών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα