Επενδυτικό φόρουμ για την πράσινη ανάπτυξη

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 16:02

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 θα διεξαχθεί στην Αθήνα το πρώτο Επενδυτικό Φόρουμ για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο (Med GDIF), με θέμα τη «Χρηματοδότηση κερδοφόρων πράσινων πρωτοβουλιών και επενδύσεων στη Μεσόγειο».

Το φόρουμ συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cense) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της Ελλάδος.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν σημαντικοί ιθύνοντες της πολιτικής, φορείς παροχής τεχνολογίας, κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και του χρηματοπιστωτικού τομέα, και διεθνείς επενδυτές, για να συζητήσουν σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης πράσινης οικονομίας στη Μεσόγειο.

Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει τα εξής βασικά θέματα:

• Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα νομοθετικό και χρηματοπιστωτικό πλαίσιο που θα παρέχει κίνητρα και θα προάγει τις πράσινες επενδύσεις στη Μεσόγειο.

• Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για τις εγχώριες και τις γειτονικές αγορές το εξαιρετικό δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διαθέτει η Μεσόγειος –με εστίαση στη μελέτη που εκπόνησε η ΕΤΕπ σχετικά με το Μεσογειακό Σχέδιο Ηλιακής Ενέργειας, το οποίο αποτελεί μια από τις προτεραιότητες που εγκρίθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της Ένωσης για τη Μεσόγειο το 2008.

• Πώς μπορεί να προσελκυστεί η προσοχή διεθνών επενδυτών σε ευκαιρίες για πράσινα έργα στη Μεσόγειο, κυρίως στους τομείς της ανάπτυξης και της καινοτομίας, του τουρισμού, της αναβάθμισης αστικών περιοχών, της έρευνας και της ενεργειακής απόδοσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα