Λ. Κατσέλη: Στόχος 450.000 λιγότεροι φτωχοί έως το 2020

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 17:22

Στη δημιουργία θέσεων εργασίας, έτσι ώστε το 75% του πληθυσμού ηλικίας 20-65 ετών να αποκτήσει απασχόληση, αλλά και στη μείωση του συνολικού πληθυσμού των φτωχών και των αποκλεισμένων κατά 20 εκατ. άτομα, με χρονικό ορίζοντα το έτος 2020, συμφώνησαν οι Υπουργοί Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη. Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, η κ. Κατσέλη είχε σύντομη συνομιλία με τον Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Laszlo Andor, η οποία αφορούσε εκκρεμή θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και συμφώνησαν να συζητηθούν σε ειδικές τεχνικές συναντήσεις.

H Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου η υπουργός Εργασίας, παρουσίασε τους στόχους του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική προστασία και τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, την ένταξη νέων και γυναικών στην αγορά εργασίας, την επανένταξη ανέργων, καθώς και τη στήριξη ατόμων με αναπηρία και την κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Η ελληνική στρατηγική υλοποιείται ήδη, όπως είπε, με την πρώτη δέσμη προγραμμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 19 Οκτωβρίο. Από τα προγράμματα αυτά, προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ, θα επωφεληθούν 667.000 εργαζόμενοι και άνεργοι.

Με ορίζοντα το έτος 2020, θέσαμε, πρόσθεσε η κ. Κατσέλη, τους ακόλουθους ποσοτικούς στόχους:

* Να αποκτήσουν απασχόληση 7 στους 10 Έλληνες ηλικίας 20-64 ετών.

* Να μειωθεί ο αριθμός των φτωχών και των αποκλεισμένων κατά 450 χιλ. άτομα.

* Να μειωθεί η παιδική φτώχεια κατά 100 χιλ. άτομα.

* Να βελτιωθεί σημαντικά η πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στέγασης και εκπαίδευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα