Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Τράπεζας Κύπρου

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 15:44

Την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της με την έκδοση συνολικά 172,6 εκατ. νέων μετοχών και την άντληση κεφαλαίων ύψους €345 εκατ. ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, περίπου 576,5 εκατ. Δικαιώματα Προτίμησης ασκήθηκαν από τους κατόχους τους για περίπου 164,7 εκατ. μετοχές, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό κάλυψης 95,4% περίπου.

Οι υπόλοιπες 7,9 εκατ. μετοχές (οι οποίες προέκυψαν από την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης τα οποία δεν ασκήθηκαν από τους κατόχους τους) έχουν διατεθεί νωρίς σήμερα μέσω των αντιπροσώπων Citi, Credit Agricole Corporate and Investment Bank και Keefe, Bruyette & Woods Limited ως Σύμβουλοι Διαδικασίας Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) εκ μέρους της τράπεζας και από την CISCO ως Σύμβουλος Διάθεσης (Placement Agent) στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Οι μετοχές έχουν διατεθεί σε επενδυτές κυρίως από Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου) στην τιμή διάθεσης των €3,85 κατά μετοχή. Η διάθεση των Υπόλοιπων Μετοχών υπερκαλύφθηκε με μεγάλη άνεση, αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα