Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 05:27

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών και των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, μετά την ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών από την KDDI Corp. σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Οι μετοχές της KDDI, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκαν 7,9% μετά την ανακοίνωση ότι θα δαπανήσει έως 100 δισ. γιέν (1,2 δισ. δολ.) για την αγορά ιδίων μετοχών. Ανοδο 1,2% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της Rio Tinto Group, της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και αερίου της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 0,9%. Ανοδο 3,8% σημείωσαν οι μετοχές της Kia Motors Corp. στη Σεούλ μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της εισήγησης της Goldman Sachs Group Inc.για τη μετοχή της στο «buy» από το «neutral».

O MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 130,49 μονάδες στις 9:46 π.μ . στο Τόκιο μετά την άνοδο σε ποσοστό 0,1% στις 22 Οκτωβρίου. Οι μετοχές των εταιρειών με υλικά και ενέργεια αποτέλεσαν το 23% της σημερινής ανόδου.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,9%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,2% παρά την αύξηση των εξαγωγών της χώρας τον Σεπτέμβριο με τον χαμηλότερο ρυθμό έτους. Στη Νότια Κορέα άνοδο 0,3% σημείωσε ο δείκτης Kospi.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα