Λιγότερο ελκυστική η Βρετανία για τις επενδύσεις

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 11:26

Λιγότερο ελκυστικό για τις επενδύσεις έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον της Βρετανίας, όπως προκύπτει από έρευνα σε 121 μεγάλες επιχειρήσεις, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από τη βρετανική εργοδοτική συνομοσπονδία CBI.

Η έκθεση καταδεικνύει πως «σε πολλούς αποφασιστικούς για τις επενδύσεις τομείς, η Βρετανία ανταπεξέρχεται αρκετά άσχημα» και πως «η θέση της κατά τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμισθεί», τονίζει η CBI.

Οι ερωτηθείσες βρετανικές και ξένες επιχειρήσεις, που έχουν έδρα των δραστηριοτήτων τους τη χώρα, θεωρούν πως η Βρετανία είναι εξίσου ελκυστική για επενδύσεις με την ηπειρωτική Ευρώπη και τη Ρωσία, όπως και με αναδυόμενες χώρες όπως η Βραζιλία, αλλά λιγότερο ελκυστική από την Ινδία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι επιχειρήσεις αυτές εκτιμούν πως η Βρετανία έχει υποχωρήσει στα 11 από τα 16 βασικά κριτήρια που θέτει για τις επενδύσεις η συγκεκριμένη έκθεση, ιδίως στον τομέα της φορολογίας, των ρυθμιστικών κανόνων, των υποδομών και της «δυνατότητας να κρατήσει τους υπερκινητικούς διεθνείς εργαζομένους».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα