Κ. Μίχαλος: Κατά των πρόωρων εκλογών ο επιχειρηματικός κόσμος

«Όχι» σε άλλες άσκοπες θυσίες
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 14:13
UPD:14:14

Οι επιχειρηματίες ήταν ανέκαθεν υπέρ της εξαντλήσεως των θητειών των εκάστοτε κυβερνήσεων και φυσικά κατά των πρόωρων εκλογών και της εκλογολογίας, που προκαλούν αναστάτωση στην αγορά, τόνισε σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Οι επιχειρηματίες ήταν ανέκαθεν υπέρ της εξαντλήσεως των θητειών των εκάστοτε κυβερνήσεων και φυσικά κατά των πρόωρων εκλογών και της εκλογολογίας, που προκαλούν αναστάτωση στην αγορά, τόνισε σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Μίχαλος ο επιχειρηματικός κόσμος ανέκαθεν επιζητούσε ένα ασφαλές πολιτικοοικονομικό περιβάλλον για να μπορεί να δραστηριοποιείται προς όφελος της υγιούς επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση και της εθνικής οικονομίας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η επιχειρηματική κοινότητα και γενικότερα η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες άσκοπες θυσίες, αλλά επιζητούν η κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις τους και να αλλάξει μίγμα πολιτικής για να μη μετατραπεί η χώρα «σε ένα απέραντο φτωχοκομείο».

Υποστήριξε επίσης ότι δεν πρέπει το Μνημόνιο να αποτελεί μήλο της έριδος και πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ενώ οι πολιτικοί ταγοί της χώρας θα πρέπει να ομονοήσουν για να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να κατανοήσει ότι αυτή πρέπει να κυβερνά. «Είναι αποκαρδιωτικό», τόνισε, «οι επιχειρηματίες να λαμβάνουν ως απάντηση - και μάλιστα από πρωθυπουργικά χείλη - στην πρότασή τους για μείωση της βαρύτατης φορολογίας, που συμπιέζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ότι το αίτημά τους θα μπορούσε να το ζητήσει - από ποιον άραγε; - υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα δεσμευτούν για την καταβολή των φόρων που τους αναλογούν»

Παραμένει λοιπόν, καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, επίκαιρο το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα