«Στοίχημα» για το ΥΠΑΑΝ η αναθέρμανση της οικονομίας

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ισχυρός μοχλός ανάπτυξης το ΕΣΠΑ
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 14:43

Την αναθέρμανση της οικονομίας, μέσα από την ενίσχυση της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και την επιβίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων έθεσε ως στόχους για την ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι «να προσφέρουμε ρευστότητα στην αγορά, εκεί που χρειάζεται», ενώ υπογράμμισε τη σημασία του ΕΣΠΑ ως ισχυρού μοχλού ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κρίσης. Σημείωσε μάλιστα ότι πρόκειται να αναθεωρηθεί προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό και να στραφεί στην επιχειρηματικότητα, δηλαδή στη «ζωντανή οικονομία».

Όπως εξάλλου σημείωσε, μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση για την καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ αναφέρθηκε και στις παθογένειες που οδήγησαν σε στρεβλώσεις στην οικονομία.

«Το πιο βασικό λάθος ήταν η εσωστρέφεια της χώρας. Πρώτος στόχος, μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι να στηρίξουμε την εξωστρέφεια και θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στον Πειραιά, τόνισε ότι η περιοχή αποτελεί κομβικό παράγοντα στην οικονομική ζωή του τόπου και διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοντά στους φορείς, με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το υπουργείο προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμισή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα