Στο Παρίσι με επίκεντρο τον ΟΣΕ ο Δ. Ρέππας

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 16:00

Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Ντομινίκ Μπισερό, προκειμένου –αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα- να έχουν συνομιλίες για το ζήτημα του ΟΣΕ.

O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας.

Αυτό εκτιμάται λόγω του ότι τον κ. Ρέππα συνοδεύουν οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) και της ALSTOM Transport.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει μια συνεργασία του ΟΣΕ με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμου και ότι το τελευταίο διάστημα διαρρέουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχει και γαλλικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του μάνατζμεντ, όπως άλλωστε προβλέπει και το νομοσχέδιο για την εξυγίανσή του Οργανισμού, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουν σχέση με τα εργασιακά, πραγματοποιώντας σήμερα, αύριο και την Παρασκευή επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Για το λόγο αυτόν δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού, αλλά ούτε και τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και Αεροδρόμιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα