Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας προτεραιότητα των εταιρειών κινητής

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 10:57
UPD:11:03

Ο δεκαπλασιασμός της διάρκειας ζωής των κινητών τηλεφώνων είναι ο στόχος ενός μεγάλου προγράμματος που εκπονείται από κοινού από την IBM, την Infineon και μια σειρά ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το ερευνητικό πρόγραμμα «Steeper»που ανακοινώθηκε σήμερα, βασικός στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών των υπόλοιπων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως οι τηλεοράσεις ή οι υπερ-υπολογιστές, κατά δέκα φορές όταν βρίσκονται σε λειτουργία, καθώς και η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Η βραχεία ζωή των μπαταριών είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ολοένα περισσότερο τους καταναλωτές, οι οποίοι αναγκάζονται να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο σχεδόν καθημερινά, ενώ το πρόβλημα απασχολεί ιδιαίτερα και τις εταιρείες των smartphone – Nokia, Apple και RIM.

«Η τεχνολογία των μπαταριών δεν καλύπτει τις ανάγκες για περισσότερη ενέργεια που έχουν τα σημερινά “έξυπνα” τηλέφωνα. Ως εκ τούτου, η αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν στους καταναλωτές μια φιλική προς το χρήστη εμπειρία», εξηγεί ο Τιμ Σέπερντ, αναλυτής της Canalys.

Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, οι ηλεκτρονικές συσκευές ευθύνονται για τον 15% της οικιακής κατανάλωσης ενέργειας και οι απαιτήσεις τους σε ενέργεια αναμένεται να τριπλασιαστούν έως το 2030.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα