Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σε ισχύ η σύμβαση
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 15:50
UPD:16:00

Υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Αμπου Ντάμπι Μαρ, καθώς ξεπεράστηκαν και τα τελευταία γραφειοκρατικά ζητήματα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες του closing της σύμβασης για το μέλλον των ΕΝΑΕ και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. H σύμβαση έχει τεθεί σε ισχύ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3885/2010.

Το υπουργείο είχε επικαλεστεί γραφειοκρατικές δυσκολίες που προέκυψαν στην είσπραξη εκ μέρους των ΕΝΑΕ και της HDW των συμβατικά προβλεπόμενων δόσεων, τα ποσά των οποίων κατατέθηκαν εγκαίρως από το ελληνικό Δημόσιο στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι δυσκολίες αυτές είχαν σχέση με την αδυναμία της εταιρείας του Σκαραμαγκά να εισπράξει από το Δημόσιο περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ, επειδή δεν είχε φορολογική ενημερότητα, καθώς όφειλε στο Δημόσιο περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ. Εν τέλει η φορολογική ενημερότητα δόθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και έτσι κατέστη δυνατή η είσπραξη του ποσού και η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Σκαραμαγκά, από τη γερμανική εταιρεία στην αραβική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα