Αρχισε σήμερα η δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2002 17:12

Μεταξύ 11,80 και 13 ευρώ ορίστηκε το δεσμευτικό εύρος τιμών για τις προσφορές των θεσμικών επενδυτών στη διάρκεια της δημόσιας εγγραφής της ΔΕΗ, η οποία άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2002.

Το σύνολο των μετόχων που θα διατεθούν με συνδυασμένη προσφορά ανέρχεται στις 23.200.000 κοινές ονομαστικές, ονομαστικής αξίας 2,93 ευρώ. Σε περίπτωση που ασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα προαίρεσης (Greenshoe Option και Overallotment), το σύνολο των προσφερόμενων μετοχών θα ανέλθει σε 30.624.000 μετοχές.

Σε ό,τι αφορά τους μη θεσμικούς επενδυτές, οι μετοχές θα διατεθούν με έκπτωση 3% επί της τιμής διάθεσης, ενώ σε περίπτωση που η τιμή διάθεσης οριστεί σε επίπεδο που η εφαρμογή της έκπτωσης 3% οδηγεί σε τιμή χαμηλότερη του κατώτατου ορίου του δεσμευτικού εύρους τιμών, τότε οι μη θεσμικοί επενδυτές θα αποκτήσουν μετοχές στην κατώτατη τιμή εύρους.

Για τους συμμετέχοντες στη δημόσια εγγραφή εργαζόμενους και μέλη του δ.σ. της ΔΕΗ, θα δοθεί έκπτωση 10% επί της τιμής διάθεσης, ενώ στους συμμετέχοντες στη συνδυασμένη προσφορά κομιστές ευρωπρομετόχων και προμετόχων 2001-2004 οι μετοχές θα διατεθούν με έκπτωση σε ποσοστό 5% επί της τιμής διάθεσης στην αντίστοιχη κατηγορία (θεσμικοί ή μη επενδυτές).

Το ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο της δεύτερης μετοχοποίησης της ΔΕΗ, διαθέτει το 13,2% των μετόχων της.

Αναλυτικότερα, η συνολική προσφορά ανέρχεται έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Επιπλέον, μπορεί να διατεθεί πρόσθετο ποσοστό 1,2% κατ' ανώτατο για πράξεις σταθεροποίησης, ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 2% κατ' ανώτατο μπορεί να διατεθεί σε περίπτωση που υπάρξει υπερβάλλουσα ζήτηση.

Κύριοι ανάδοχοι και σύμβουλοι της συνδυασμένης προσφοράς είναι οι Alpha Finance, Deutsche Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και UBS Warburg.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα