Τρ. Πειραιώς: Προς κεφαλαιακή ενίσχυση 1,05 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 09:02
UPD:10:14

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων προκειμένου να αντλήσει συνολικά 1,05 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αποκάλυψε στο Reuters τραπεζική πηγή.

«Θα υπάρξει ανακοίνωση αργότερα την Παρασκευή. Η τράπεζα θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων για να αντλήσει 800 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης μετοχών και 250 εκατ. ευρώ από μετατρέψιμα ομόλογα», δήλωσε τραπεζίτης, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στην επικείμενη κεφαλαιακή ενίσχυση της Πειραιώς αναφέρεται και σημερινό δημοσίευμα των Financial Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση για την αύξηση του κεφαλαίου θα ανακοινωθεί άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα, ενώ προβλέπεται να υλοποιηθεί στις αρχές του 2011, αφού προηγουμένως εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της τράπεζας.

Η Πειραιώς θα είναι η δεύτερη ελληνική τράπεζα που προχωρά σε κεφαλαιακή ενίσχυση προκειμένου να ενδυναμώσει τον ισολογισμό της, επιδιώκοντας να επιστρέψει στη διατραπεζική αγορά.

Η τράπεζα, σύμβουλοι της οποίας είναι η Goldman Sachs, η Merrill Lynch και η UBS, απέσυρε τον περασμένο μήνα την προσφορά για εξαγορά των ποσοστών του Δημοσίου στην ATEbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 701 εκατ. ευρώ σε μετρητά, επικαλούμενη την καθυστέρηση της λήψης απόφασης από την κυβέρνηση.

Η έκδοση νέων μετοχών αναμένεται επίσης να βελτιώσει τη θέση της Πειραιώς ενόψει της αναμενόμενης συγκέντρωσης του κλάδου.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα