Βουλγαρία: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 11:01

H παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,1% στη μεταποιητική βιομηχανία.

Η βιομηχανική παραγωγή της Βουλγαρίας τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 3,7% (έναντι μείωσης κατά 0,6% τον Ιούλιο) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (προσωρινά στοιχεία).

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,1% στη μεταποιητική βιομηχανία, κατά 1,5% στην ενέργεια και κατά 1% στην εξόρυξη. Παράλληλα, ενισχύθηκε κατά 12,6% στους κλάδους παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών, κατά 8,2% στην παραγωγή ενδιάμεσων προϊόντων και κατά 1,6% στην παραγωγή ενεργειακών προϊόντων.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα το συνολικό βιομηχανικό προϊόν της Βουλγαρίας τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 1,1% (+1,7% στη μεταποίηση, -1,4% στην εξόρυξη και -0,3% στην ενέργεια). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις του βιομηχανικού προϊόντος τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφτηκαν στους κλάδους παραγωγής μεταφορικών μέσων (εκτός αυτοκινήτων, +55%), επισκευής και εγκατάστασης μηχανών και εξοπλισμού (+11,9%), παραγωγής χάρτου και προϊόντων από χαρτί (+8,7%), χημικών προϊόντων (+5,9%) και παραγωγής εξοπλισμού και μηχανών γενικών και ειδικών χρήσεων (+4,7%). Αντίθετα, μείωση της παραγωγής σε μηνιαία βάση καταγράφτηκε στους κλάδους παραγωγής προϊόντων καπνού (-7%), κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (+-6,7%), και έτοιμου ενδύματος (-4,8%).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα