S&B: Σύσταση εταιρείας για την ανάπτυξη περλίτη στην Τουρκία

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 11:33

Την από κοινού ίδρυση της τούρκικης εταιρείας «Pergem Mineral Mining Industry and Trade S.A.» με τους κ.κ. Bulent Iper και Orca Kirker, οι οποίοι είναι σημαντικοί παραγωγοί περλίτη στην Τουρκία, ανακοίνωσε η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Η «Pergem Mineral Mining Industry and Trade S.A.» θα εδρεύει στη Σμύρνη και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων περλίτη στην ευρύτερη περιοχή της Περγάμου, τονίζει η S&B, σημειώνοντας ότι η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 2,7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας.

Η νέα μονάδα θα παράγει διαβαθμισμένο περλίτη προοριζόμενο κυρίως για χρήση στις κατασκευές και τα δομικά υλικά, ενώ θα στοχεύει στις αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS) και της Ασίας οι οποίες χαρακτηρίζονται από ισχυρή ζήτηση.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ίδρυση της νέας εταιρείας με τους κ.κ. Bulent Iper και Orca Kirker. Από κοινού με τους νέους μας συνεργάτες θα επιδιώξουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρονται από τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και της Ασίας», δήώσε ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της S&B.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Bulent Iper και Orca Kirker έχουν μακρά οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή και τις εξαγωγές περλίτη, με σημαντική βάση παραγωγής και πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας αποθέματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα