Επιπλέον εγγυήσεις για την Telekom Srbija ζητά η Σερβία

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 12:11

Επιπλέον εγγυήσεις στη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της Telekom Srbija θα ζητήσει η Σερβία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπόζινταρ Τζέλιτς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εγγυήσεις αυτές δεν θα έχουν ως βάση μόνο οικονομικούς όρους, ωστόσο δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζέλιτς, ο νέος ιδιοκτήτης της Telekom Srbija θα πρέπει να δεσμευτεί για την παροχή συγκεκριμένου επιπέδου υπηρεσιών και την πρόσβαση όλων των Σέρβων πολιτών στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας.

Στις 20 Οκτωβρίου 2010, το υπουργείο Οικονομικών της Σερβίας δημοσίευσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 51% της σερβικής εταιρείας. Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Telekom Srbija έχουν διορία μέχρι τις 26 Νοεμβρίου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η σερβική κυβέρνηση προσδοκά έσοδα περίπου 1,4 δισ. ευρώ από την πώληση του 51% της εταιρείας, στην οποία το σερβικό Δημόσιο κατέχει το 80%. Το υπόλοιπο 20% ανήκει στον ΟΤΕ. Η συνολική αξία της Telekom Srbija αποτιμάται από διεθνείς εμπειρογνώμονες στα 2,43 δισ. ευρώ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα