Η Kar-Tess Holding πούλησε 3,9 εκατ. μετοχές της Coca-Cola 3Ε

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2002 18:33

Στην πώληση 3,9 εκατ. μετοχών της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ΑΕ (ποσοστό 1,6% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου) προέβη η Kar-Tess Holding SA, της ομάδας Kar-Tess.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με τη διάθεση μετοχών της Coca-Cola Τρία Εψιλον προς Ελληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές μέσω των Credit Suisse First Boston και EFG Telesis Finance.

Κατόπιν της ανωτέρω συναλλαγής, η διασπορά των μετοχών της Coca-Cola Τρία Εψιλον αυξήθηκε κατά 1,6%. Οι εταιρείες της ομάδας Kar-Tess κατέχουν περίπου 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Τρία Εψιλον, ενώ οι θυγατρικές της The Coca-Cola Company κατέχουν ποσοστό 24%. Οι εταιρείες της ομάδας Kar-Tess έχουν επίσης συμφωνήσει με την Credit Suisse First Boston σε εξάμηνη περίοδο διακράτησης των υπόλοιπων μετοχών τους.

Υπό την επήρεια της ανωτέρω εξέλιξης η μετοχή της Coca Cola Τρία Εψιλον κινήθηκε πτωτικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα και έκλεισε στα 13,98 ευρώ. Οι πιέσεις που δέχτηκε η μετοχή της εταιρείας (-8,15%), αποδίδονται στο γεγονός ότι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές πούλησαν μετοχές, λόγω πληροφοριών για την πραγματοποίηση πακέτου σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών από το χθεσινό κλείσιμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα