Χ.Α.: Απώλειες 3,64% στην εβδομάδα

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 17:38
UPD:18:47

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 156,16 εκατ. ευρώ.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη τιμών να διαμοφώνεται στις 1.547,43 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,93%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε κατά 3,64%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 156,16 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 1,84% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης 2,21%.

Πιέσεις δέχθηκε για μία ακόμη ημέρα ο τραπεζικός κλάδος, με τον επιμέρους δείκτη να τερματίζει με πτώση 3,81%, μετά και από την ανακοίνωση των σχεδίων κεφαλαιακής της ενίσχυσης από την Τράπεζα Πειραιώς, η μετοχή της οποίας παρουσίασε απώλειες 4,35%.

«Προβλέπουμε ότι η νευρικότητα της μετοχής θα συνεχιστεί μέχρι την ανακοίνωση των τελικών όρων της αύξησης κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ, καθώς θα υπάρχουν εικασίες στην αγορά για την τιμή άσκησης των δικαιωμάτων που σχεδιάζεται να εκδοθούν», ανέφερε η Euroxx Χρηματιστηριακή σε σχόλιό της.

«Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, η τράπεζα θα έχει επαρκή κεφάλαια για να αντιμετωπίσει πιθανή νέα επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα...και θα έχει μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία για να αξιoποιήσει τις όποιες ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων», προστίθεται στο ίδιο σχόλιο.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 48 κινήθηκαν ανοδικά, 125 υποχώρησαν και 46 παρέμειναν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα