Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2002 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τον δείκτη Nikkei να οδεύει προς τη μεγαλύτερη πτώση σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co. σημείωναν απώλειες μετά τις ανακοινώσεις των ανταγωνιστριών τους στον τομέα των κομπιούτερ και των κινητών τηλεφώνων, οι οποίες αναθεώρησαν προς τα κάτω την πρόβλεψη των πωλήσεων.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 2,1% φθάνοντας στις 9.009,72 μονάδες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 11 Νοεμβρίου στις 12:47' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix έχανε ποσοστό 1,8% φθάνοντας στις 874,82 μονάδες με τις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούονται στον κλάδο των κομπιούτερ, αποτελώντας περίπου το 1/4 των συνολικών απωλειών του δείκτη. Στην Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, χάνοντας ποσοστό 3%.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE έχανε ποσοστό 1%. Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες σημείωναν απώλειες, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους στη Μαλαισία και την Κίνα σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα