Porsche AG : Αύξηση των πωλήσεων το α΄ τετράμηνο

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2002 11:00
UPD:11:09

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου μοντέλου της Porsche Cayenne Turbo, το οποίο είναι 4.551 c.c. και τελική ταχύτητα 266 km.

Η Porsche AG, η κατασκευάστρια των σπορ αυτοκινήτων 911 Turbo και Boxster ανακοίνωσε ότι το οι πωλήσεις της το πρώτο τετράμηνο της χρήσης αυξήθηκαν σε ποσοστό 3,1%. Είναι αισιόδοξο το αποτέλεσμα αυτό για το σύνολο του έτους, καθώς έγινε η παρουσίαση του μοντέλου Cayenne.

Οι πωλήσεις της Porsche τους τέσσερις μήνες που έληξαν στις 30 Νοεμβρίου ανήλθαν σε 1,31 δισ. ευρώ (1,31 δισ. δολ.) ανακοινώθηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ οι πωλήσεις των αυτοκινήτων αυξήθηκαν σε ποσοστό 0,1% φθάνοντας στα 14.717 οχήματα.

Ο Chief Executive Officer (CEO), Wendelin Wiedeking, οδήγησε την Porsche στον όγδοο χρόνο κερδοφορίας με την παρουσίαση νέων εκδόσεων του μοντέλου 911, αλλά και την πώληση τις Boxster σε χαμηλότερη τιμή. Στόχος του είναι η αύξηση των πωλήσεων του τμήματος κατά 50% με το μοντέλο της εταιρείας Cayenne, το πρώτο Porsche που κατασκευάζει σχεδόν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θα είναι σπορ.

«Τα κέρδη θα αυξηθούν οπωσδήποτε το τρέχον έτος, ως αποτέλεσμα του Cayenne», ανέφερε ο Sebastian Stein, αναλυτής στην Bank Berlin, ο οποίος συνιστά για τη μετοχή της εταιρείας «διακράτηση».

Η έναρξη των πωλήσεων του νέου μοντέλου Cayenne θα αρχίσει αυτό το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Το μοντέλο σχεδιάστηκε προκειμένου να προσελκύσει πελάτες της BMW που αγοράζουν το BMW-X5, της DaimlerChrysler που προτιμούν τα Mercedes-Benz M-Class και της Ford Motor που αγοράζουν τα Land Rover.

Tο τετράμηνο, οι πωλήσεις του μοντέλου Porsche 911 αυξήθηκαν σε ποσοστό 4,3% φθάνοντας τα 8.380 αυτοκίνητα, τη στιγμή που οι πωλήσεις του μοντέλου Boxster μειώθηκαν κατά 9,8% φθάνοντας στα 6.010 αυτοκίνητα.

Η παραγωγή το πρώτο τετράμηνο αυξήθηκε σε ποσοστό 3,9% φθάνοντας τα 16.928 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των 797 Cayennes αυτοκινήτων που πούλησε στους αντιπροσώπους της.

«Με τα σπορ αυτοκίνητα η Porsche θα αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της και τα έσοδά της», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία δεν αναμένει να πραγματοποιήσει τις περυσινές πωλήσεις του μοντέλου της 911 την τρέχουσα χρήση, οι οποίες την περυσινή ανήλθαν σε 32.337 αυτοκίνητα. Συνολικά όμως αυτές θα σημειώσουν αύξηση από τη ζήτηση του μοντέλου Cayenne. «Η υποχώρηση των πωλήσεων του μοντέλου 911 για φέτος είναι αναμενόμενη, καθώς αυτό το μοντέλο πούλησε πολύ», είπε ο Stein.

H εταιρεία που εδρεύει στη Στουτγάρδη ανακοίνωσε εκτός των άλλων ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 71% φθάνοντας τα 462 εκατ. ευρώ τη χρήση που έκλεισε στις 31 Ιουλίου, τη στιγμή που οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 9,4% φθάνοντας τα 4,86 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας έτσι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο.

Λ.Κ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα