Η πρώτη εφαρμογή e-Billing από τον όμιλο Λύκος

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2002 11:40

Η πρώτη εφαρμογή e-billing υπηρεσιών στην ελληνική αγορά έγινε πραγματικότητα για λογαριασμό της Telestet με την πλατφόρμα Electronic Bill Presentment & Payment (EBPP) της CheckFree Corporation που παρέχει ο όμιλος Λύκος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντίστοιχες εφαρμογές προωθεί ο όμιλος, ως Trusted Third Party, σε όλους τους παροχείς υπηρεσιών (τράπεζες, πιστωτικές κάρτες, εταιρείες κοινής ωφελείας, εταιρείες τηλεπικοινωνίας) που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν το πακέτο που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Το Telestet e-Bill (www.telestetebill.gr) είναι μια υπηρεσία την οποία παρέχει η Telestet αρχικά στους εταιρικούς της πελάτες, στις εταιρείες δηλαδή που παρέχουν κινητά τηλέφωνα στα στελέχη τους. Στόχος είναι στο μέλλον να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή και στους ιδιώτες πελάτες της Telestet. Την εφαρμογή διαχειρίζεται εξ' ολοκλήρου η θυγατρική του ομίλου, Lykos Paperless Solutions (LPS) ως Application Service Provider (ASP).

Η υπηρεσία e-Bill παρέχει τη δυνατότητα στον εταιρικό πελάτη να λαμβάνει απόλυτα προσωποποιημένη ενημέρωση για τα στοιχεία και την ανάλυση του λογαριασμού του μέσα από το Internet.

Οι εκατοντάδες σελίδες Α4 που μέχρι σήμερα δίνονταν σε χαρτί, έχουν μετατραπεί σε ένα εύχρηστο εργαλείο ανάλυσης και παρουσίασης του λογαριασμού (split billing) κατά τμήμα, διεύθυνση, κέντρο κόστους, είδος κλήσης, χρονική περίοδο ή όποιο άλλο κριτήριο επιθυμεί ο πελάτης.

Η εύκολη και γρήγορη εξαγωγή πληροφοριών από μεγάλο όγκο δεδομένων, η σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες και η αποθήκευση των στοιχείων σε όποια μορφή επιθυμεί ο πελάτης (γραφικές παραστάσεις, ή ASCII αρχεία για downloading και εισαγωγή/επεξεργασία από άλλα εργαλεία όπως Excel ή Access) προσθέτουν πραγματική αξία στην παροχή του λογαριασμού. Τέλος, για τον ίδιο τον παροχέα της κινητής τηλεφωνίας, είναι ένα ακόμη εργαλείο για προσωποποιημένη επικοινωνία με τους εταιρικούς πελάτες της.

Η LPS Α.Ε. συστάθηκε τον Απρίλιο του 2002 και είναι θυγατρική του ομίλου Λύκος. Πρωταρχικό αντικείμενο της νέας εταιρείας είναι η παροχή, στο σύνολο της ελληνικής αγοράς και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Παρουσίασης και Πληρωμής Λογαριασμών–Electronic Bill Presentment & Payment (EBPP).

Οι λύσεις της LPS βασίζονται στην πλατφόρμα της Checkfree Corporation US (www.checkfree.com), της σημαντικότερης πλατφόρμας e-billing σε παγκόσμιο επίπεδο. Η LPS ενισχύει το εύρος των υπηρεσιών Trusted Third Party που παρέχει ο όμιλος Λύκος στις αγορές που δραστηριοποιείται.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα