Βελτίωση του κλίματος στην αγορά της Φρανκφούρτης

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2002 14:10

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνει αυτή την ώρα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη Φρανκφούρτη παρά την πληθώρα των απογοητευτικών στοιχείων για την πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Ενίσχυση των τοποθετήσεων παρατηρείται στους τομείς ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις στις μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Xetra DAX σημειώνει άνοδο κατά 0,28% και έχει διαμορφωθεί στις 3.289,71 μονάδες.

Η μετοχή της εταιρείας κοινής ωφελείας ενισχύεται κατά 2,99%. Η μετοχική της τιμή υποχώρησε στη χθεσινή συνεδρίαση στο χαμηλότερο επίπεδό της από το Μάρτιο του 2000.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Porsche (δεν συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη Xetra DAX). Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των πωλήσεών της στο τετράμηνο έως τις 30 Νοεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/04/265055.htm .

Αντιθέτως, πτώση άνω του 2% εξακολουθεί να σημειώνει η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Ιnfineon Technologies. Ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας δέχεται πιέσεις από την έναρξη των συναλλαγών μετά τη χθεσινή προειδοποίηση της αμερικανικής Hewlett Packard ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεών της στο οικονομικό έτος που θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2003 αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3% και 4%, ενώ οι αρχικές της εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 4% έως 6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα