Ισκαντάρ Σάφα: «Θέλουμε όλο το Ναυπηγείο και όχι ανάπηρο»

Ανατροπή της κοινοτικής απόφασης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά διεκδικεί η νέα ιδιοκτησία
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 16:34

Δεν θα τεθεί σε λειτουργία ο τομέας επισκευών εμπορικών πλοίων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους περιορισμούς που προβλέπει αρχική απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτό έκανε σαφές σήμερα, σε ομιλία του προς τους εργαζομένους της εταιρείας, ο νέος ιδιοκτήτης της Ισκαντάρ Σάφα, σημειώνοντας πάντως ότι επιθυμία του ιδίου, όπως και της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλες οι δυνατότητες και οι υποδομές των ναυπηγείων.

«Πρόθεσή μας είναι να φέρουμε νέες εργασίες και ο στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε όλο το ναυπηγείο - το θέλουμε όλο και όχι ανάπηρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σάφα, εξηγώντας ότι η επιχείρηση επιθυμεί να ανατραπεί η από 30ης Ιουλίου 2010 απόφαση της Ε.Ε. (επικαλούμενη παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού κατά το παρελθόν) με την οποία περιορίζεται η λειτουργία του ναυπηγείου στην κατασκευή, τη μετασκευή και την επισκευή μόνο πολεμικών και όχι εμπορικών πλοίων.

«Το θέμα αυτό είναι σε εκκρεμότητα και ζητάμε να μη γίνει αποδεκτός ένας τέτοιος περιορισμός, ώστε να μη τεθεί θέμα και με τις θέσεις εργασίας», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των 1.300 εργαζομένων Βασίλης Καρακίτσιος. Όπως διευκρίνισε, ο τερματισμός όλων των δραστηριοτήτων, πλην αυτών που συνδέονται με την κατασκευή, τη μετασκευή και την επισκευή πολεμικών πλοίων, ήταν επιθυμία των προηγούμενων Γερμανών ιδιοκτητών, δηλαδή της εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems, η οποία φέρεται να συμμετέχει στο νέο ιδιοκτησιακό σχήμα από τη θέση του μετόχου μειοψηφίας. Για το λόγο αυτό από τον περασμένο Μάιο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν αναλαμβάνουν επισκευές εμπορικών πλοίων.

Το νέο δ.σ.

Εξάλλου, ο Ισκαντάρ Σάφα ανακοίνωσε, εκ μέρους του ομίλου Abu Dhabi Mar, το νέο διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (εταιρική επωνυμία: Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.) και την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της του Λιβανέζου μάνατζερ Μπούλο Χάνκαν. Το νέο δ.σ. είναι πενταμελές και συμπληρώνεται από άλλους δύο Λιβανέζους, έναν Ολλανδό και έναν Ελληνα δικηγόρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα