Πάνω από τα 85 δολ. η τιμή του αργού

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 09:24

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών στη Νέα Υόρκη, με την αγορά να αντιδρά θετικά λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε η Fed.

Πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του αργού, μετά τα νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ που ανακοίνωσε η Federal Reserve.

Στις 09:00 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού κατέγραφε άνοδο κατά 70 σεντς στα 85,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 64 σεντς στα 87,02 δολάρια το βαρέλι.

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών στη Νέα Υόρκη, με την αγορά να αντιδρά θετικά λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε η Fed. Στην άνοδό τους συνέβαλε και η μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, το αργό έκλεισε με άνοδο 79 σεντς στα 84,69 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά τα 85,36 δολάρια, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαίου.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της, αποφάσισε να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία με 600 δισεκατομμύρια δολάρια ως τα τέλη Ιουνίου του 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα