Χαμόγελα στο Τόκιο

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 10:37

Κέρδη της τάξης του 2,2% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, κλείνοντας στις 9.123,62 μονάδες, ενώ με άνοδο 1,6% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix στις 803,12 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν στο ιαπωνικό χρηματιστήριο έπαιξε το κύμα κάλυψης ανοιχτών θέσεων μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση, χωρίς αυτό να προκαλέσει αντιδράσεις στην αγορά συναλλάγματος, ενώ οι επενδυτές αναθάρρεψαν από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών.

«Οι μετοχές ενισχύθηκαν κυρίως από την κάλυψη ανοιχτών θέσεων από τους ξένους επενδυτές, συμπεριλαμβανόμενων των hedge funds, ωστόσο, δεν έχουν σημειωθεί προς το παρόν απευθείας αγορές», σχολιάζει ο Μασαγιούκι Οτάνι από την Securities Japan, Inc.

«Παρά τα σημερινά κέρδη, είναι πολύ νωρίς για να εφησυχάζουμε, καθώς οι συναλλαγματικές αγορές ουσιαστικά δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί και βρισκόμαστε εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τη σύνοδο του G20. Δύσκολα θα υπάρξει στην αγορά σαφής καθοδήγηση τις επόμενες 1-2 εβδομάδες», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα