Fitch: Μεγαλώνει η συσχέτιση δημοσιονομικών-ελληνικών τραπεζών

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 15:27
UPD:15:40

Με το μέλλον του ελληνικού κράτους είναι άρρηκτα δεμένη η πορεία των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με τη Fitch, η οποία διαπιστώνει αύξηση του βαθμού συσχέτισης του τραπεζικού ελληνικού κλάδου με την πορεία των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας μας.

Με τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι άρρηκτα δεμένη η πορεία των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας –ΕΤΕ, EFG, Αlpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς– σύμφωνα με τη Fitch, η οποία διαπιστώνει αύξηση του βαθμού συσχέτισης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου με την πορεία των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας μας.

Όπως αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας στη σημερινή του έκθεση, μετά την επιδείνωση της δημοσιονομικής εικόνας της Ελλάδας και τις επανειλημμένες υποβαθμίσεις του ελληνικού χρέους, οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού χρέους θα αντικατοπτριστεί στις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών.

«Δεδομένης της αρνητικής προοπτικής της Fitch για την οικονομική ανάπτυξη του 2011 στην Ελλάδα, οι ελληνικές τράπεζες θα υποστούν επιβράδυνση της ζήτησης πιστώσεων, αύξηση των επιπέδων μη εξυπηρετούμενων δανείων και επιδείνωση των αποδόσεων στην εγχώρια αγορά», εκτιμά η Κριστίνα Τορέλα, ανώτατη διευθύντρια του τμήματος Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Fitch.

«Η Fitch πιστεύει ότι έρχονται χειρότερες μέρες για τα μη επισφαλή δάνεια και θεωρεί ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την επίπτωση των πρόσφατων και ελεγχόμενων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας δυσχεραίνει εξαιρετικά τις προβλέψεις σχετικά με τα δάνεια αυτά», συμπληρώνει η κα Τορέλα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα