Μαράκ: Ανάληψη έργου στο Ομάν

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 16:36

Τη σχεδίαση και ανάπτυξη ενός έργου υψηλής τεχνολογίας, το οποίο αφορά στην ασύρματη διασύνδεση πέντε χιλιάδων σημείων εξόρυξης πετρελαίου του κρατικού πετρελαϊκού οργανισμού Petroleum Development Oman (PDO), ανέλαβε η Μαράκ Ηλεκτρονική -ως μέλος διεθνούς ενώσεως εταιρειών- στο Ομάν.

Το τμήμα του έργου που αναλογεί στη Μαράκ ανέρχεται στο ποσό των 8 εκατ. δολαρίων. Τα άλλα δύο μέρη της κοινοπραξίας που θα καλύψουν το σύνολο του έργου αξίας 30 εκατ. δολαρίων είναι η καναδική Redline Communications και η τοπική εταιρεία Oman Fiber Optics Co S.A.O.G (OFO).

Το ασύρματο αυτό δίκτυο θα παρέχει υψηλής χωρητικότητας υπηρεσίες σε όλα τα σημεία παρουσίας του PDO στο πετρελαϊκό πεδίο σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια του Σουλτανάτου του Ομάν και ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας ασφαλείς επικοινωνίες που θα επιτρέψουν καλύτερη διαχείριση της παραγωγής πετρελαίου, αναφέρει η Μαράκ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο θα παρέχει απομακρυσμένη επίβλεψη και έλεγχο καθώς και μεταφορά δεδομένων τηλεμέτρησης, τηλεφωνία, μετάδοση δεδομένων και εικόνων και επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης WiFi intranet στο προσωπικό του οργανισμού σε επιλεγμένες περιοχές του πετρελαϊκού πεδίου.

Η Μαράκ ανέλαβε τον ρόλο του System Integrator αφού έχει την ευθύνη για τη σχεδίαση, ανάπτυξη, ολοκλήρωση και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο για το δίκτυο όσο και για το επιχειρησιακό κέντρο (NOC) και την κεντρική υποδομή του δικτύου.

Ταυτόχρονα, θα προμηθεύσει ασυρματικό υλικό WiFi της σειράς MRC, που παράγεται στο εργοστάσιό της στην Αλεξανδρούπολη και το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις αντίξοες συνθήκες της περιοχής (πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη σχετική υγρασία).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα