Καλιφόρνια: Ελπιδοφόρα για τις ΑΠΕ η εκλογή του Μπράουν

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 17:12

Ανάμικτα μηνύματα έστειλαν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι όσον αφορά στην πολιτική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί –οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί ως προς τα μεγαλόπνοα «πράσινα» έργα- ενίσχυσαν την παρουσία τους στο Κογκρέσο.

Η θριαμβευτική νίκη των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων συνεπάγεται ότι μελλοντικά νομοσχέδια για μείωση των εκπομπών από ορυκτά καύσιμα ή τη θέσπιση στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κινδυνεύουν να μην περάσουν στο Κογκρέσο.

Ωστόσο, η εκλογή του Δημοκρατικού Τζέρι Μπράουν στην πολιτεία της Καλιφόρνιας εκπέμπει θετικό μήνυμα για τον κλάδο των καθαρών μορφών ενέργειας, καθώς ο νέος κυβερνήτης είναι ένθερμος υποστηρικτής των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η νίκη στην Καλιφόρνια -την πιο δημοφιλή πολιτεία και μεγαλύτερη αγορά ανανεώσιμης ενέργειας των ΗΠΑ- αντισταθμίζει το συνολικό αποτέλεσμα καθησυχάζοντας τις εταιρείες του κλάδου. «Πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη διετία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναδειχθούν στη μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας στον κόσμο», σχολιάζει ο Ρον Ρες, επικεφαλής της Ένωσης Εταιρειών Ηλιακής Ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα