Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 05:37

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, οδηγώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Δεκέμβριο, καθώς η Nissan Motor Co. αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της και οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής κινήθηκαν ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα επιτύχει να τονώσει την οικονομική ανάκαμψη.

Οι μετοχές της Nissan, της τρίτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο 6,5% στο Τόκιο μετά την επίσης μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση των κερδών της. Ανοδο 2,9% σημείωσαν οι μετοχές της Canon Inc., η οποία εισπράττει το 27% των πωλήσεών της στην Αμερική. Οι μετοχές της Mitsubishi Corp. της μεγαλύτερης εταιρείας διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, αναρριχήθηκαν 3,1%, ενώ άνοδο 2,5% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, BHP Billiton Ltd.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,3% φθάνοντας στις 134,18 μονάδες στις 11:11 π.μ. στο Τόκιο, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία του κέρδη στο 4,5%. Τις δύο προηγούμενες ημέρες ο δείκτης σημείωσε άνοδο 3,3%, από τη στιγμή που η Fed ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αγορά επιπλέον ομολόγων αξίας 600 δισ. δολ. για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 2,7%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 1,1%, ενώ τη Νότια Κορέα ο Kospi αναρριχήθηκε 0,5%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνδοο 1,4%.

Το χρηματιστήριο της Ινδίας θα ανοίξει μόνο για μία ώρα σήμερα το απόγευμα λόγω του Diwali – μεγάλη ινδουϊστική γιορτή – για την έναρξη του νέου έτους των Ινδουϊστών. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη λόγω εθνικής εορτής.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,9% - τη μεγαλύτερη σε ένα μήνα – καθώς οι επενδυτές είκασαν ότι η Fed θα επιτύχει να τονώσει την ανάπτυξη και ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν τα μερίσματά τους. Η Bank of Japan ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της.

Μέχρι και χθες μέσα στο έτος, ο MSCI Asia Pacific Index, σημείωσε άνοδο 11%, έναντι ανόδου 9,5% του S&P 500 και 6,7% του Stoxx Europe 600 Index.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,1% χθες στη Νέα Υόρκη κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Απριλίου. Τα συμβόλαια του χαλκού αναρριχήθηκαν 3,3% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 28 μηνών. Ανοδο σε επίπεδα ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου σημείωσε άνοδο 3,1% χθες, τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάϊο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα