Πρόβλεψη για άνοδο του χρυσού

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 06:26

Ανοδικά ενδέχεται να κινηθεί ο χρυσός καθώς υποχωρεί το δολάριο και οι επιπλέον αγορές χρέους από την Federal Reserve των ΗΠΑ τόνωσαν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, σύμφωνα με έρευνα.

Οι 10 από τους 15 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές που ρωτήθηκαν σε έρευνα του Bloomberg, ή ποσοστό 67%, είπαν ότι το μέταλλο θα σημειώσει άνοδο την επόμενη εβδομάδα. Τέσσερις προέβλεψαν χαμηλότερες τιμές και ένας εκτίμησε ότι η τιμή του χρυσού θα παραμείνει αμετάβλητη. Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 1,9% αυτήν την εβδομάδα φθάνοντας στα 1.383,10 δολ. η ουγγιά στη 1:21 μ.μ. χθες στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών φθάνοντας στα 1.393,40 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών έναντι του ευρώ χθες μετά την ανακοίνωση της Fed ότι θα αγοράσει επιπλέον ομόλογα αξίας 600 δισ. δολ. έως και τον Ιούνιο για να τονώσει την αμερικανική οικονομία. Συνήθως ο χρυσός ακολουθεί αντίθετη πορεία από το δολάριο, και κάποιοι επενδυτές αγοράζουν το μέταλλο για να προστατευθούν έναντι της αύξησης των τιμών καταναλωτή.

Η εβδομαδιαία έρευνα για τον χρυσό άρχισε πριν από έξι χρόνια και έχει προβλέψει τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου επιτυχώς τις 193 από τις 335 εβδομάδες ή ποσοστό 58%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα