Qantas: Παραμένουν στο έδαφος τα Α380

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 09:00
UPD:13:26

«Η Qantas δεν θα επιτρέψει στο στόλο των A380 να επιστρέψουν στην υπηρεσία μέχρι να είναι σίγουρη ότι όλα τα θέματα έχουν εντοπιστεί και επιλυθεί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Καθηλωμένα στο έδαφος για τουλάχιστον άλλες 72 ώρες αναμένεται να κρατήσει τα έξι αεροσκάφη της Airbus A380 η Qantas, καθώς εντοπίστηκαν «μικρές ανωμαλίες» σε τρεις κινητήρες των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Άλαν Τζόις, εντοπίστηκε πετρέλαιο σε τρεις κινητήρες. «Πρόκειται για νέους κινητήρες και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, οπότε έχει παρουσιαστεί κάτι στο οποίο πρέπει να επικεντρώσουμε τις έρευνές μας», όπως είπε.

«Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα αλλά… θεωρούμε ότι μπορεί να ήταν θέμα υλικών ή θέμα σχεδιασμού του κινητήρα», πρόσθεσε.

«Η Qantas δεν θα επιτρέψει στο στόλο των A380 να ταξιδέψουν μέχρι να είναι σίγουρη ότι όλα τα θέματα έχουν εντοπιστεί και επιλυθεί», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Σε αυτό το στάδιο δεν αναμένεται να πετάξουν τα A380 για τουλάχιστον άλλες 72 ώρες», προστίθεται.

Η Qantas καθήλωσε στο έδαφος και τα έξι A380 του στόλου της την περασμένη Πέμπτη, όταν ένας από τους κινητήρες - κατασκευής Rolls-Royce - σταμάτησε να λειτουργεί εν ώρα πτήσης, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος, με 459 επιβαίνοντες, να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Σιγκαπούρη.

Σε άλλο περιστατικό την Παρασκευή, ένα Boeing 747 της Qantas – επίσης με κινητήρες Rolls-Royce – αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Σιγκαπούρη όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα σε έναν κινητήρα μετά την απογείωση. Ο κ. Τζόις τόνισε ότι δεν επρόκειτο για «ζήτημα ασφαλείας» και ότι δεν υπάρχει σχέδιο για καθήλωση του στόλου των 747 της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα