Σερβία: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συνταξιοδότηση

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 10:56

Στη σερβική Βουλή θα κατατεθεί εκ νέου το νομοσχέδιο για τη συνταξιοδότηση και την ασφάλεια αναπηρίας, έπειτα από τις τροποποιήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης της δανειοδοτικής συμφωνίας της Σερβίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κάνουν τροποποιήσεις στο νόμο για τη συνταξιοδότηση και την ασφάλεια αναπηρίας, ούτως ώστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί, για δεύτερη φορά, στη σερβική Βουλή.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ, Άλμπερτ Τζάγκερ, υπογράμμισε ότι η συμφωνία των δύο πλευρών υλοποιείται, βάσει του προβλεπόμενου σχεδίου, ενώ διευκρίνισε ότι οι τροποποιήσεις δεν αφορούν θεμελιώδεις αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ, σε συμφωνία για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργατικών συνδικάτων, που σχετίζονται με τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη συνταξιοδότηση, κατέληξαν οι εκπρόσωποι πέντε μεγάλων συνδικάτων και της κυβέρνησης, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αποσύρθηκε από τη Βουλή στο τέλος Οκτωβρίου έπειτα από αίτημα των εργατικών συνδικάτων, θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο προς υιοθέτηση χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα