Δ. Κουσελάς: Κανονικά η εκταμίευση της γ' δόσης

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 17:40

Σίγουρος ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το ΥΠΟΙΚ θα είναι πολύ κοντά στους στόχους που έχει βάλει, παρά τις αναθεωρήσεις του ελλείμματος, ώστε να μπορέσει να εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, εμφανίστηκε ο υφυπουργός οικονομικών, Δ. Κουσελάς.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των εσόδων, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο στόχος για τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν να πιάσουμε ένα δισεκατομμύριο, πάνω από τον μέσο όρο των εννέα τελευταίων μηνών.

«Δηλαδή φτάναμε τα 4 δισεκατομμύρια στα έσοδα, όταν ο στόχος μας ήταν να πάμε στα 5 δισεκατομμύρια. Αν δεν πάμε στα πέντε ακριβώς, θα είμαστε κοντά», σημείωσε.

Εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, λέγοντας ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει ήδη προδιαγραφεί από τον περασμένο Μάρτιο. «Δεν νομίζω ότι μας περιμένει κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε προγραμματίσει. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να συζητάμε πώς αυτά τα πράγματα θα εξειδικευτούν και θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στο τέλος του Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε.

Κληθείς δε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ψήφος των Ελλήνων δεν ήταν ούτε ψήφος αποδοκιμασίας ούτε ψήφος επιδοκιμασίας. «Είναι ψήφος κατανόησης των δυσκολιών που περνάμε σαν χώρα, είναι ψήφος που δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει μια πορεία σταθερότητας και των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού», υποστήριξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα