Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 05:40
UPD:06:08

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τις απώλειες των εταιρειών που σχετίζονται με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής εν μέσω ανησυχιών ότι τα κέρδη ήταν υπερβολικά, παράλληλα με την υποχώρηση των μετοχών της Sino Land Co. μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει μετοχές της.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, υποχωρούσαν σήμερα 1,3% μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε δύο χρόνια την εβδομάδα που πέρασε. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. υποχώρησαν 5,3% στο Σύδνεϋ μετά την μείωση του μεριδίου της Royal Dutch Shell Plc στην εταιρεία. Οι μετοχές της Sino Land της κατασκευαστικής του Χονγκ Κονγκ η οποία ελέγχεται από το δισεκατομμυριούχο Robert Ng, υποχώρησαν 6,7%. Οι μετοχές της KT Corp., της υπ΄αριθμόν 1 εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας, αναρριχήθηκαν 3,2% μετά την ανακοίνωσή της για υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 134,91 μονάδες στις 11:25 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου πέντε μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε τρεις που σημείωναν κέρδη μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη. Ο τελευταίος αναρριχήθηκε 4,2% την περασμένη εβδομάδα, τα μέγιστα από τον Δεκέμβριο, μετά την επέκταση των μέτρων στήριξης από την Federal Reserve των ΗΠΑ με στόχο την τόνωση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4% φθάνοντας στις 9.692,59 μονάδες στο μέσον της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο. Απώλειες 0,1% σημείωνε ο Topix φθάνοντας στις 841,05 μονάδες, με περίπου επτά μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε έξι που σημείωναν άνοδο. Χθες στις ΗΠΑ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), σημείωσε απώλειες 0,3%, μετά από άνοδο έξι συνεχόμενων ημερών.

Μέχρι και χθες, ο Nikkei 225 είχε σημειώσει άνοδο 6,3% σε τέσσερις συνεχόμενες η ημέρες. Αυτό ήταν το μακροβιότερο χρονικό διάστημα ανόδου από τη χρονική περίοδο που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν είχε σημειώσει άνοδο 5,4%.

Το γιέν ανατιμήθηκε έως τα 112,21 έναντι του ευρώ σήμερα στο Τόκιο, από 113,34 που ήταν κατά τη χθεσινή λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Εναντι του δολαρίου το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 80,83 από 81,24.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα