Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 08:58
UPD:11:02

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ρευστότητα 8,7 δισ. στην αγορά από Εθνική - Eurobank".

«Γραμμές χρηματοδότησης από τις ξένες αγορές κεφαλαίων ανακτά σταδιακά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Δύο από τους μεγαλύτερους ομίλους, η Εθνική και η Eurobank, απέκτησαν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές για 8,7 δισ. ευρώ», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Επανήλθε στις αγορές για δανεισμό η Εθνική".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στις διεθνείς αγορές επιστρέφουν, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας, οι ελληνικές τράπεζες, καλλιεργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για ενίσχυση της ρευστότητας προς την οικονομία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκτός στόχου το έλλειμμα. Ξαφνικά διαμορφώνεται πάνω από 9%".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ούτε νέοι φόροι. Η «μαύρη τρύπα» θα καλυφθεί με δραστικές περικοπές στις δαπάνες του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ανω κάτω το λιανεμπόριο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται στον χώρο των σουπερμάρκετ μετά από τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί και ήδη υλοποιούνται, αρχής γενομένης από την αποχώρηση της Aldi, την υπαγωγή της Ατλάντικ στο άρθρο 99 αλλά και την απορρόφηση της Dia από την Carrefour Μαρινόπουλος. Περαιτέρω θα εντείνουν τον ανταγωνισμό οι νέες εξαγορές που αναμένονται στον κλάδο".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα