Υποχωρεί η τιμή του αργού

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 09:51

Πιέσεις ασκούν σήμερα στις τιμές του «μαύρου χρυσού» η ενίσχυση του δολαρίου και τα στοιχεία για τις εισαγωγές αργού στην Κίνα, αντισταθμίζοντας την αιφνιδιαστική μείωση των αποθεμάτων ενέργειας στις ΗΠΑ.

Στις 09:14 (ώρα Ελλάδ0ς), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 4 σεντς στα 86,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε πτώση κατά 14 σεντς στα 88,19 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι εισαγωγές αργού στην Κίνα μειώθηκαν κατά 30% τον Οκτώβριο στα 3,86 εκατ. βαρέλια ημερησίως από 5,67 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο.

«Τα στοιχεία από την Κίνα σε συνδυασμό με την άνοδο του δολαρίου θα οδηγήσουν σε προς τα κάτω διόρθωση», παρατηρεί αναλυτής της Mitsubishi Corp. «Η αγορά σημείωσε μεγάλη άνοδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.»

Η έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (ΑΡΙ) την Τρίτη έδειξε μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντίζελ, μειώθηκαν κατά 4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Νοεμβρίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.

Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας που θα ανακοινωθούν στις 17:30 ώρα Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα