Credit Suisse: Δεν αναμένει τραπεζική εξαγορά

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 10:18

Ο οίκος Credit Suisse, επαναλαμβάνει ότι παραμένει αρνητικός όσον αφορά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, για τον οποίο όμως βλέπει κάποιες προοπτικές από την επέκταση στα Βαλκάνια, ενώ ως βαρίδι για την προοπτική ακόμη και των εξαγορών λειτουργεί η φημολογία για χρεοκοπία της χώρας.

Δεν αναμένει κάποια τραπεζική εξαγορά στο άμεσο μέλλον η Credit Suisse. Σχετική αναφορά κάνει σε χθεσινή έκθεσή της η οποία ακολούθησε τις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διήμερο με τις διοικήσεις των τραπεζών και τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο οίκος επαναλαμβάνει ότι παραμένει αρνητικός όσον αφορά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, για τον οποίο όμως βλέπει κάποιες προοπτικές από την επέκταση στα Βαλκάνια, ενώ ως βαρίδι για την προοπτική ακόμη και των εξαγορών λειτουργεί η φημολογία για χρεοκοπία της χώρας. Η Credit Suisse εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις τράπεζες, ενώ η αύξηση των δανείων στην Ελλάδα αναμένεται μηδενική.

Οσον αφορά στο μακροοικονομικό μέτωπο, το ΑΕΠ της Ελλάδας για το 2010 εκτιμάται ότι θα είναι λίγο καλύτερο έναντι προηγούμενων προβλέψεων, ενώ το 2011 φαίνεται ότι θα είναι χειρότερο.

Αναφορικά με την επικείμενη αναθεώρηση των μεγεθών ελλείμματος και χρέους από τη Eurostat, η CS εκτιμά ότι η αναθεώρηση δεν θα είναι σημαντική, ενώ πιστεύει ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα αποτελέσει αρνητικό σοκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα