GM: Κέρδη δύο δισ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 16:54

Tα καθαρά κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαμορφώθηκαν στα 2 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολάρια, με τα 2,1 δισ. δολάρια να προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική.

Κέρδη ύψους 2 δισ. δολαρίων εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η General Motors, χάρη στην ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια Αμερική ενόψει της ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς της (IPO) την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαμορφώθηκαν στα 2 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολάρια, με τα 2,1 δισ. δολάρια να προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 34,1 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της GM, η οποία βγήκε από το καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας τον Ιούλιο του 2009, ξεπέρασαν τα 1,7 δισ. δολάρια της Ford Motor, της Νο2 αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα εμφανίσει κέρδη το 2010, τα πρώτα σε ετήσια βάση από το 2004. Ένα μεγάλο μέρος αυτών θα προέρχεται από τις δραστηριότητες στη Β. Αμερική, οι οποίες ήταν ζημιογόνες μέχρι πρότινος.

Αυτόν το μήνα, η GM δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες για το σχεδιαζόμενο IPO, το οποίο ενδεχομένως να περιλαμβάνει την πώληση κοινών και προνομιούχων μετοχών αξίας έως 13 δισ. δολαρίων και θα επιτρέψει στο αμερικανικό δημόσιο να μειώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα