Τρίτη συνεχόμενη πτώση στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2002 16:23

H πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση επικράτησαν σήμερα στη Σοφοκλέους, η οποία εμφανίστηκε αδύναμη να επωφεληθεί από τη βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Ο αντίκτυπος από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει κατά 0,50% το βασικό της επιτόκιο ήταν εξαιρετικά περιορισμένος και το μόνο που προκάλεσε ήταν η πρόσκαιρη ενίσχυση των τοποθετήσεων σε μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις που παρατηρούνται στις τελευταίες συνεδριάσεις οφείλονται στην προσπάθεια για την άντληση ρευστότητας με σκοπό τη συμμετοχή στη δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,78% κλείνοντας στις 1.844,75 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε ανάμεσα στις 1.841,04 και τις 1.866,15 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών μετά από πολλές ημέρες υποχώρησε κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ διαμορφούμενη στα 85,38 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Συνολικά, διακινήθηκαν 363 μετοχές εκ των οποίων 51 σημείωσαν άνοδο, 287 υποχώρησαν και 25 παρέμειναν αμετάβλητες.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες σημείωσαν πτώση με εξαίρεση το δείκτη τροφίμων, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,56%. Τις σημαντικότερες απώλειες (2,87%) κατέγραψε ο κλωστοϋφαντουργικός.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα