«Ασφαλώς, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις, δοθέντος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται υπό την προστασία του Συντάγματος. Η απασχόληση στο δημόσιο τομέα των μονίμων υπαλλήλων, δεν τίθεται σε κίνδυνο σε καμιά περίπτωση...» υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «9,84».
Σε άλλη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «9» ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι στις ΔΕΚΟ του υπουργείου δεν θα γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού.
«Ασφαλώς, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις, δοθέντος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται υπό την προστασία του Συντάγματος», τόνισε ο υπουργός Υποδομών.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επεσήμανε ακόμη ότι δεν θα επιβαρυνθεί η μεσαία τάξη από τον προϋπολογισμό του 2011 και πρόσθεσε: «Ασφαλώς θα πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες του κράτους, όσον αφορά την είσπραξη των εσόδων και βεβαίως τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι μέτρα τα οποία δεν θα υπονομεύουν την αναπτυξιακή δυναμική που πρέπει να επιδιώκουμε πάντα για να βγούμε από την ύφεση. Δεν θα πρέπει να περιορίζουν τη ρευστότητα στην αγορά, που είναι αναγκαία για να κινηθεί η οικονομία και δεν θα πρέπει να θίγουν τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες βρίσκονται στα όρια αντοχής, όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους...».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «καθένας, στο δικό του τομέα, ασφαλώς έχει περιθώριο διαπραγματεύσεων και χειρισμών. Και συνολικά τώρα, όπως το δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημοσίως, το θέμα της αναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου, όσον αφορά την επιμήκυνση αποπληρωμής των χρεών που έχουμε είναι θέματα που θα τα χειριστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό που έχουν τη συνολική εικόνα. Το θέμα είναι να είναι και να αισθάνονται τόσο ισχυροί, ώστε να διαπραγματεύονται από μια θετική θέση απέναντι στους δανειστές. Αυτό αποτελεί έργο όλων μας. Πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε, ώστε να αισθάνεται ισχυρός ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση, για να διαπραγματεύονται με καλύτερους όρους...».