Singapore Airlines: Αντικαθιστά κινητήρες σε τρία από τα 11 Airbus Α380

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 19:58
UPD:22:26

Η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει προληπτικά τους κινητήρες σε τρία από τα 11 Airbus Α380 του στόλου της, καθώς βρέθηκαν κηλίδες πετρελαίου κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Η απόφαση αυτή της Singapore Airlines έρχεται μετά από την έκρηξη, την περασμένη εβδομάδα, ενός κινητήρα Rolls-Royce σε ένα A380 της Qantas.

«Με βάση την περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, καθώς προχωρά η διερεύνηση του περιστατικού της περασμένης εβδομάδας που αφορά άλλον φορέα εκμετάλλευσης του Airbus A380, η Singapore Airlines θα κάνει προληπτικές αλλαγές κινητήρων σε τρία αεροσκάφη τύπου Α380», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

«Η Rolls-Royce έχει συστήσει περαιτέρω λεπτομερείς επιθεωρήσεις τριών κινητήρων, ένα για κάθε αεροσκάφος, λόγω των κηλίδων πετρελαίου που βρέθηκαν στους κινητήρες», αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό της σημείωμα και προσθέτει ότι «αυτό θα διασφαλίσει ότι το αίτιο που προκαλεί τις κηλίδες πετρελαίου μπορεί να προσδιοριστεί».

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες πτήσεις της Singapore Airlines με το A380 από τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και το Λονδίνο, καθώς διευρύνονται οι ανησυχίες σχετικά με την αξιοπλοΐα των κινητήρων Trent 900 της Rolls-Royce.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα