Στις 20 Μαρτίου 2003 οι αιτήσεις ΜΜΕ για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2002 17:13

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αλέξανδρο Καλαφάτη και θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ημέρες η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΠ.ΑΝ., «Τεχνολογικός Εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων».

Το πρόγραμμα, συνολικού προυπολογισμού 209.621.633 ευρώ, απευθύνεται σε μεταποιητικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 εργαζόμενους και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει τα 40.000.000 ευρώ, καθώς και σε εργαστήρια παροχής υπηρεσιών ποιότητας.

Οι κατηγορίες επενδύσεων που προβλέπεται να ενισχυθούν από το πρόγραμμα περιλαμβάνουν τους τομείς Ποιότητας (μελέτες, εξοπλισμός, υποδομές κλπ), Καινοτομίας (παραγωγή προιόντων, εφευρέσεις κλπ), Εφοδιαστικής Αλυσίδας (συστήματα αυτοματοποίησης και μηχανοργάνωσης), Περιβάλλοντος (δαπάνες εισαγωγής περιβαλλοντικά φιλικής τεχνολογίας), Αποσυναρμολόγησης (οικολογική αποσυναρμολόγηση προιόντων που έχουν αναλωθεί στην Ελλάδα), ενώ αναφέρονται και σε Εργαστήρια Παροχής Υπηρεσιών Ποιότητας (ίδρυση ή επέκταση εργαστηρίων).

Το ποσοστό επιχορήγησης των επενδυτικών σχεδίων φτάνει έως και το 35%, για προτάσεις των οποίων το ύψος κυμαίνεται μεταξύ 73.368 ευρώ έως 1.467.351 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως το ύψος της επιχορήγησης είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις νέες θέσεις μόνιμης και πλήρους απασχόλησης που υιοθετεί η εκάστοτε επιχείρηση καθώς και με την παράμετρο του περιβάλλοντος.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους θα αρχίσει στις 20 Μαρτίου του 2003 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα