Ατλάντικ: Επικέντρωση στον τομέα λιανικής

Διευκρινίσεις για την αναδιάρθρωση του δικτύου
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 14:31

Η εταιρεία έχει σταματήσει τη λειτουργία 7 καταστημάτων χονδρικής πώλησης σε Τρίπολη, Χαλκίδα, Ρόδο, Λάρισα, Αττική, Μεσολόγγι και Μυτιλήνη καθώς και 6 καταστημάτων λιανικής πώλησης σε Αθήνα, Καλάβρυτα και Άργος.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων της προέβη η Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ, ενώ ανακοίνωσε την απόφασή της να επικεντρωθεί στον τομέα λιανικής επενδύοντας στη νέα της εταιρική ταυτότητα.

Απαντώντας σε σχετική επιστολή του Χ.Α., η εταιρεία αναφέρει ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού της σχεδίου με στόχο την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων της, την εξορθολογικοποίηση του κόστους λειτουργίας, την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση των υποχρεώσεων έναντι των προμηθευτών και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, προχώρησε από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι σήμερα στην πώληση συνολικά 8 καταστημάτων, τα οποία δεν ήταν ιδιόκτητα.

Τα έσοδα από την πώληση των καταστημάτων αυτών αξιοποιήθηκαν στη μείωση των υποχρεώσεων της εταιρείας (στις περιπτώσεις όπου ο αγοραστής ήταν και προμηθευτής η πώληση έγινε με συμψηφισμό υπολοίπου).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει σταματήσει τη λειτουργία 7 καταστημάτων χονδρικής πώλησης σε Τρίπολη, Χαλκίδα, Ρόδο, Λάρισα, Αττική, Μεσολόγγι και Μυτιλήνη καθώς και 6 καταστημάτων λιανικής πώλησης σε Αθήνα, Καλάβρυτα και Άργος.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ατλάντικ συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρησιακό της πλάνο, το οποίο κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στο πλαίσιο της αίτησης υπαγωγής της στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 ΕΠ του Ν. 3588/2007 και η οποία εγκρίθηκε δυνάμει της με αριθμό 1022/2010 απόφασής του.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, η εταιρεία αποφάσισε την επικέντρωση στον τομέα λιανικής επενδύοντας στη νέα της εταιρική ταυτότητα.

Παράλληλα, η Ατλάντικ αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της για τον διακανονισμό των χρεών και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού της πλάνου, η διοίκηση εξετάζει εναλλακτικά σενάρια και για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα