Δ. Δασκαλόπουλος: Ανίκανο να διαχειριστεί την κρίση το πολιτικό σύστημα

«Δεν υπάρχει έξοδος χωρίς επώδυνο κόστος»
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 21:54

«Στο σημείο που φτάσαμε δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση χωρίς επώδυνο κόστος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, βάλλοντας εκ νέου κατά του πολιτικού συστήματος, το οποίο χαρακτήρισε ανίκανο να διαχειριστεί την κρίση.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξανδρου Βουσβούνη «ΕΤΕΒΑ 1963-2002» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα σήμερα πληρώνουμε το κόστος της ψεύτικης ευδαιμονίας. Το κόστος ενός αναξιόπιστου στα μάτια της κοινωνίας πολιτικού συστήματος, που εμφανίζεται ανίκανο να διαχειριστεί την κρίση -πολύ περισσότερο να προσφέρει όραμα. Μίας παρασιτικής νοοτροπίας, που ξέρει μόνο να διεκδικεί και όχι να προσφέρει. Ενός κομματοκρατούμενου και παρεμβατικού Κράτους, που παρέδωσε τους πόρους στη νομή των συντεχνιών και των "ημετέρων", που έπνιξε τη δημιουργικότητα και δαιμονοποίησε την επιχειρηματικότητα».

«Για όλα αυτά» συνέχισε «σήμερα κοιτάμε την εθνική πτώχευση στα μάτια» και τόνισε πως «για να την αποφύγουμε θα χρειαστεί πρώτα απ’ όλα αδιάλειπτη διάθεση να εγκαταλείψουμε το παρελθόν, σκληρή πειθαρχία, και σταθερή απόφαση να πληρώσουμε το κόστος της αλλαγής. Διότι, στο σημείο που φτάσαμε, δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση χωρίς επώδυνο κόστος. Το πελατειακό και αναχρονιστικό Κράτος πρέπει να καταλυθεί τώρα και ν’ αντικατασταθεί από μια νέα υποδομή στην υπηρεσία του πολίτη και της παραγωγικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στην παγκόσμια κρίση ανέφερε πως ζούμε τις επιπτώσεις «από την κατάρρευση της οικονομίας - καζίνο που έφερε η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Η κρίση είναι ακόμη εδώ και θα παραμείνει μαζί μας για αρκετά χρόνια ακόμη -με άγνωστες μάλιστα συνέπειες στις γεωπολιτικές ισορροπίες και στην κοινωνική συνοχή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα