Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 05:43

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών μετά την ανακοίνωση ότι το G20 ενδέχεται να μην εξαιρέσει τις ασιατικές δανείστριες από τους πιο σκληρούς κανόνες κεφαλαιακών απαιτήσεων, ενώ οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν καθώς ο πληθωρισμός τροφοδότησε τις εικασίες ότι η χώρα θα αυξήσει τα επιτόκια.

Οι μετοχές της Μitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχώρησαν 1,5% μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι οι ασιατικές τράπεζες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με υψηλότερες απαιτήσεις κεφαλαίων. Απώλειες 3% σημείωσαν οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. Οι μετοχές της Ιndustrial & Commercial Bank of China Ltd. υποχώρησαν 1,9% καθώς ο πληθωρισμός που ανακοινώθηκε χθες αύξησε τις ανησυχίες ότι η χώρα θα αυξήσει σύντομα τα επιτόκια δανεισμού.

Ο MSCI Asia Pacific Index απώλεσε 0,6% φθάνοντας στις 133,49 μονάδες στις 11:49 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου τρεις μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε κέρδη. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με πτώση 1%, την τρίτη εβδομαδιαία πτώση του σε σύνολο τεσσάρων εβδομάδων. Σήμερα στη Σεούλ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ηγετών των χωρών του G20.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,8%, ενώ στην Αυστραλία ο Australia’s S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,7%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index απώλεσε 0,2%.

Ανοδο 0,5% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi, ο μοναδικός δείκτης μεταξύ των λοιπών ασιατικών αγορών που σημείωσε σήμερα άνοδο, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 2,7% τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,4% μετά τα αποτελέσματα της Cisco Systems και της Walt Disney Co. που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα ενταθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα